środa, 16 listopada 2011

Przerwa kawowa. Szkolenie pracowników.

Ważny obszarem podczas przygotowaniu procesu szkoleniowego są antrakty na herbatę zwykle określane jako: przerwa kawowa. Zwykle organizowane są dwie w trakcie dnia szkoleniowego i ułatwiają one uczestnikom szkolenia zregenerować siły.

Otwarta przerwa kawowa podczas szkoleniaW trakcie zwykłej przerwy na kawę i herbatę, serwis sali szkoleniowej podaje kawę, herbatę, soki oraz wodę. Z reguły kładzione na stole są drobne przekąski oraz pospolite słodycze.

Biorący udział w szkoleniu , co nie dziwi, dostrzegają przerw kawowych jako pierwszoplanowego składnika okresu szkoleniowego. Nie widzą, gdyż nie ma niczego szczególnego nie wysuwają się przed inne i to bez znaczenia gdzie przebiega trening.

Trafiają się pomimo wszystko sytuacje gdzie typu centrum szkoleń dba o zawartość sali szkoleniowej ale również koncentruje maksimum aktywnośći do przygotowaniu cateringu a także przerywników kawowych. W takim przypadku zwykle przerwy traktowane są zwykle w postaci otwartych przerw kawowych.

W przypadku podobnych przerywników w szkoleniu owoce, przekąski, soki, kawa herbata, wypieki itp. nieustannie są dodawane przez obsługę centrum szkoleniowego i są dostępne dla uczestników szkolenia przez cały czas trwania treningu. Znacząco podnosi to nastrój wśród uczestników kursu i ten sposób wzmacnia efekty biznesowe realizowanych działań rozwojowych w firmie.


Inne blogi: Blog 1
Słowa kluczowe: organizacja szkoleń, usługi hr, organizacja procesu szkoleniowego, efekty biznesowe szkoleń, sala szkoleniowa, przerwa kawowa, przerwa na kawę, katering, catering, uczestnicy szkoleń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz